Cat Complete – Kattetolog / Kattbeteendevetare Eva Wennman » Eva Wennman

Eva Wennman

Sätter katten på kartan!

För mig är det viktigt att ge katten ett större värde i samhället!

Jag har alltid älskat djur men just katten ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag har en lång erfarenhet av katt då jag både växt upp med katt och bedrivit kattuppfödning. För mig är det viktigt att hela katten mår bra – både fysiskt och psykiskt. Som etolog är jag tränad i att självständigt lösa problem, söka information och att ha ett kritiskt förhållningssätt. Många av våra älskade katter lider av problem som vi som kattägare och uppfödare bidrar till, exempelvis övervikt och olika typer av problembeteenden. Genom att försöka förstå och tyda kattens beteende, behov och signaler visar du din katt den respekt den förtjänar.

Jag är medlem i Sveriges Akademiska Etologer och Etolog.se och följer därmed Etologens Yrkeskodex.

UNIVERSITETET

Kandiatexamen i husdjursvetenskap, 180 hp
Program Sport- och sällskapsdjur
Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), sep 2016–jun 2019

Exempel på kurser underutbildningen: Naturvetenskapliggrundkurs (matematik och statistik, anatomi, husdjursvetenskap), etologi och djurskydd (försöksdesign, statistik, etologi, djurskydd), djur och företagande 1, djurens biologi 1 (kemi, biokemi), djurens biologi 2 (cellbiologi, genetik, bakteriologi, immunologi, parasitologi, virologi), djurens biologi 3 (histologi, fysiologi), djurensnutrition (mikrobiologi, näringslära), djurensutfodring, avel 1, etologi och antrozoologi 1, hundens och kattens biologi och användning (nutrition och utfodring, etologi och djurskydd, genetik och avel), små sällskapsdjur och försöksdjursvetenskap, självständigt arbete i husdjursvetenskap, G2E ”Insekter som råvara i kattfoder”.

Etologi, 15 hp
Fristående kurs
Linnéuniversitetet, jan 2020–jun 2020

ÖVRIG UTBILDNING

Jobba med katt
Dagskurs
Empatia Antrozoologi, Therese Lilliesköld, sep 2019

Sambandet NAI
Kvällskurs
Empatia Antozoologi, Therese Lilliesköld, okt 2019

Första hjälpen vid beteendeproblem hos katt
Onlineföreläsning
Svealand Djurförsäkringar, Anya Thörnqvist (Beteendeveterinären), maj 2020

Kattens behov och berikning
Onlineföreläsning
Empatia Antozoologi, Therese Lilliesköld, februari 2021

Cat communication – I understand you, do you understand me?
Webbinarium
International Cat Care, Dr Sarah Ellis, april 2021

Katten och problematiska beteenden
Onlineföreläsning
Empatia Antozoologi, Therese Lilliesköld, april 2021

Emotions, Behaviour and Felines
Webbinarium
International Felines Behaviourists, Karolina Westlund (ILLIS ABC), oktober 2022

Genom min treåriga utbildning till husdjursvetare har jag skaffat mig en kunskap om det friska djuret, som kompletterar veterinärens kompetens, och bidrar till att förebygga att sjukdom och ohälsa uppstår. Jag är tränad i att självständigt lösa problem, söka information och att ha ett kritiskt förhållningssätt.

Genom att vidareutbilda mig inom etologi har jag utökat min kunskap om evolutionära modeller för djurs beteenden, begreppet djurvälfärd, djurs sinnen och kommunikation, samarbete och konkurrens, etologi inom naturvården och miljöberikning för husdjur.